ASIAKASPALVELU

PALAUTUS

MINUJU valmistaa kaikki tuotteet asiakkaiden yksilöllisten toiveiden mukaan, joten MINUJULLA ei ole erikseen valmisvarastoa. Asiakkaiden toiveiden mukaan valmistetuilla virheettömillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Jos tuote on kuitenkin virheellinen, on sillä luonnollisesti palautusoikeus (katso virheellisen tuotteen palautusohjeet).

Jotta tilatut vaatteet vastaisivat mahdollisimman hyvin odotuksia, on tilausta tehdessä hyvä tarkistaa MINUJUN tuotteiden mittatiedot (katso alla).

On kuitenkin mahdollista, että tilattu tuote ei miellytäkään pientä asiakasta tai se ei sovi hänelle. Näissä tilanteissa tuotteen voi myydä MINUJUN kautta. Voit lähettää käyttämättömän tuotteen takaisin meille ja me myymme sen eteenpäin popup- tai muissa tapahtumissamme. Kun tuote on myyty eteenpäin, MINUJU hyvittää rahat myyjän tilille (katso käyttämättömän tuotteen myyntiohjeet)

TOIMITUSAIKA JA POSTITUS

MINUJU pyrkii valmistamaan ja postittamaan tilatut tuotteet kahden viikon sisällä tilauksen tekemisestä. On kuitenkin mahdollista, että tilauksia tulee hetkellisesti ennemmän kuin mitä MINUJUN ompelijat ehtivät tehdä, eikä MINUJU näin ollen pysty vastaamaan kysyntään kahden viikon toimitusajan puitteissa. Näissä tilanteissa ilmoitamme pitikittyneestä toimitusajasta asiakkaalle etukäteen ennen tilauksen tekemistä ja asiakas voi päättää, haluaako hän tilata tuotteen pitkittyneestä toimitusajasta huolimatta.

TUOTTEIDEN MITTATIEDOT

OTA YHTEYTTÄ

ASIAKASPALVELU:

asiakaspalvelu@minuju.com